Vaginale Schimmelinfectie symptomen.

De symptomen die je nu ervaart zijn vaak niet prettig en erg onhygienisch. Waarschijnlijk voel je je vies en onaantrekkelijk op dit moment. Het is dus erg belangrijk om er snel achter te komen of je een vaginale schimmelinfectie hebt. Hiervoor is een test ontwikkeld die je thuis kan doen. Sta je liever ook niet in de rij, bij de kassa, met een thuistest voor vaginale schimmelinfecties in je handen dan kun je de thuistest discreet bestellen bij DeOnlineDrogist.nl

Symptomen.

Er is een hele reeks van mogelijke oorzaken voor een vaginale schimmelinfectie, maar wat gebeurt er als de schimmel zich in de vagina ontwikkeld. Wanneer de schimmel de vagina binnenkomt ontstaat er een reactie, een zogenoemde ontstekingsreactie, in de vaginawand of op de schaamlippen. Deze reactie is herkenbaar aan de volgende symptomen:

  • Een rode huid en schedewand.
  • Pijn bij het vrijen.
  • Meer afscheiding dan normaal.
  • Pijn bij het plassen.
  • Rode en gezwollen schaamlippen.

De afscheiding bij een vaginale schimmelinfectie is meestal wit, korrelig en geurloos. De afscheiding zit vaak in plekjes vastgeplakt aan de vaginawand. Onder deze afscheiding is de vaginawand vaak rood en geirriteerd. Niet iedereen krijgt deze symptomen. Bij sommige vrouwen verloopt de vaginale schimmelinfectie zonder symptomen. Omdat de symptomen overeenkomen met andere aandoeningen zoals Witte vloed is het belangrijk om een zelftest te doen. Hiermee weet je zeker aan welke aandoening je lijdt. Als de symptomen ernstiger worden moet je een arts bezoeken. Deze zal dan een inwendig onderzoek uitvoeren. Hierbij brengt de arts een "eendebek" in in de schede en bekijkt vervolgens de vaginawand. Indien hij roodheid van de vaginawand en een korrelige afscheiding constateerd, zal hij een kleine hoeveelheid afscheiding uit de vagina halen voor verder onderzoek. Het gist Candida Albicans, wat de vaginale schimmelinfectie, veroorzaakt is goed herkenbaar onder de microscoop.

Als je vermoed dat je een vaginale schimmelinfectie hebt opgelopen doe dan eerst de thuistest. Weet je al zeker dat je een vaginale schimmelinfectie hebt, kijk dan even bij Vaginale schimmelinfectie behandelen voor de mogelijke behandelingen.