Vaginale afscheiding.

Multi-Gyn FloraPlus.

Verkoopprijs: €14,95

Direct leverbaar.

Morgen in huis.

100% discreet.

Vaginale afscheiding is heel erg normaal, maar toch moet je het goed in de gaten houden. Er bestaat namelijk ook abnormale vaginale afscheiding. Wat hat verschil is tussen beiden zullen we op deze pagina uitleggen.

Wat is vaginale afscheiding?

Vaginale afscheiding is slijm dat je vagina produceert om zichzelf te beschermen tegen bacteriën en schimmels. Iedere vrouw heeft vaginale afscheiding, maar het kan wel per persoon verschillen hoeveel je produceert. Ook de situatie waar je in zit kan bepalend zijn voor de hoeveelheid afscheiding. Een vrouw die seksueel opgewonden is, zal bijvoorbeeld al veel meer vaginale afscheiding produceren, dan een vrouw die dit niet is.

Hoe ziet vaginale afscheiding er uit?

Vaginale afscheiding is normaal gesproken doorzichtig en wit. Het is geurloos of ruikt een beetje zurig.


Wanneer vaginale afscheiding is opgedroogd kan het een gele kleur hebben. Vlak voor of tijdens de menstruatie kan de afscheiding een beetje donkerder zijn van kleur en ook iets sterker ruiken. Als vaginale afscheiding er anders uitziet dan normaal, bijvoorbeeld wat donkerder, korrelig of plakkerig, dan is het raadzaam om eens een arts te raadplegen.

Multi-Gyn FloraPlus.

Verkoopprijs: €14,95

Direct leverbaar.

Morgen in huis.

100% discreet.

Minder vaginale afscheiding?

Sommige vrouwen vinden dat ze erg veel vaginale afscheiding hebben. Dit is niets schadelijks, maar het kan wel vervelend zijn. Er zijn manieren om minder vaginale afscheiding te krijgen. Zo wordt aangeraden om je vagina niet met zeep te wassen, maar met lauw water. Doe ook elke dag schoon ondergoed aan en kies bij voorkeur voor katoenen ondergoed. Gebruik ook geen inlegkruisjes als je niet ongesteld bent. Een andere optie is het gebruik van Multi-Gyn FloraPlus. Dit zelfzorgmiddel herstelt de balans in de vagina waardoor de vaginale afscheiding zal afnemen. Multi-Gyn FloraPlus kan tevens worden gebruikt bij vaginale schimmelinfecties. Deze infecties zijn namelijk de grootste veroorzakers van een verhoogde vaginale afscheiding. Een vaginale schimmelinfectie, ook wel candida infectie genoemd, kan worden herkend aan een witte brokkelige afscheiding. Wilt u uw schimmelinfectie of vaginale afscheiding liever in de privacy van uw eigen badkamer behandelen dan is Multi-Gyn FloraPlus een aanrader.

Wanneer naar de huisarts?

Als de vaginale afscheiding er anders uitziet of anders ruikt dan normaal dan kan het verstandig zijn om naar de huisarts te gaan. Doe dit zeker wanneer de afwijking ook nog eens gepaard gaat met jeuk of pijn. Er kunnen verschillende redenen voor een afwijkende vaginale afscheiding zijn en een arts kan hier meer duidelijkheid over geven. In veel gevallen zal het een simpele candida infectie zijn, maar er bestaat ook een kans dat je een SOA hebt opgelopen. Wacht dus zeker niet te lang wanneer je denkt dat er iets niet in orde is met de afscheiding. Je kunt ook naar de arts gaan wanneer je je zorgen maakt om de hoeveelheid van de vaginale afscheiding.