Last van een candida infectie?

Candira Vaginale Spray.

Verkoopprijs: €8,50

Direct leverbaar.

Morgen in huis.

100% discreet.

Een candida infectie noemen we ook wel een vaginale schimmel infectie. Een vaginale schimmelinfectie ontstaat wanneer er geen evenwicht zit in de bacteriën en schimmels die in een vagina leven. Het is geen SOA, maar wel heel erg vervelend. Veel vrouwen ervaren dan ook minimaal enige vorm van schaamte. Dit is echter niet nodig want een candida infectie komt in elk vrouwenleven wel een keer voorbij. Een candida infectie is ook nog eens heel goed te behandelen. Dus mocht je een vaginale schimmelinfectie hebben opgelopen, wees dan gerust.

Hoe herken je een vaginale schimmelinfectie?

Een vaginale schimmelinfectie kun je herkennen wanneer de vagina jeukt en pijnlijk kan zijn. De afscheiding is wit en brokkelig, maar stinkt niet.Tijdens het vrijen kun je pijn ervaren en de vagina lijkt wat rood en opgezwollen te zijn. Ook bij het plassen kan het pijn doen en ervaar je vaak een brandend gevoel. Dit zijn tekenen van een vaginale schimmelinfectie.


Ervaar je deze klachten dan kan je ervoor kiezen om een thuistest uit te voeren. Een thuistest vertelt je binnen een kwartier of je een infectie hebt opgelopen. Wil je liever niet te lang wachten dan kan je ook direct een behandeling starten om de balans in je vagina te herstellen. Een gebruikelijke behandeling is de behandeling met Candira. Dit product is het meest verkochte middel tegen candida infecties en biedt in vrijwel alle gevallen een oplossing voor de klachten.

Wil je meer informatie over de Candida zelftest klik dan hier.

Waardoor ontstaat een vaginale schimmelinfectie?

Een candida infectie kan ontstaan wanneer de zuurwaarde in de vagina wordt aangetast. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de vagina met zeep wordt gewassen. Ook wanneer er hormonale veranderingen zijn, is de kans op een vaginale schimmelinfectie aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan een zwangerschap of bepaalde medicijnen, zoals antibiotica. Mensen met diabetes hebben daarbij een vergrote kans op een vaginale schimmelinfectie. Mocht je tot de bovenstaande categorieën behoren, dan is het raadzaam om de zuurwaarde (Ph) van je vagina te beschermen. Een vaginale douche kan hierbij helpen.

Naar de huisarts?

In het algemeen hoef je je niet echt zorgen te maken wanneer je een vaginale schimmelinfectie hebt. Meestal gaat het vanzelf weer over. Wanneer je er echter lang last van blijft houden is het raadzaam om toch eens naar een dokter te gaan. Ook als je er echt heel erg veel last van hebt, kun je naar een huisarts gaan. Je zult dan tabletten of een crème krijgen die de candida infectie tegengaan. In de meeste gevallen zal de dokter je aanraden om een zelfzorgmiddel te gebruiken. Zelfzorgmiddelen zijn te koop bij (online) drogisterijen. Bekende producten zijn Candira en Candiflow. Wilt u liever niet in de rij staan bij de drogist met een middel tegen schimmelinfecties in uw handen, dan kunt u Candira op deze pagina bestellen. Het wordt dan in een neutrale verpakking aan u toegezonden.

Candira Vaginale Spray.

Verkoopprijs: €8,50

Direct leverbaar.

Morgen in huis.

100% discreet.

Een vaginale schimmelinfectie voorkomen.

Een vaginale schimmelinfectie kun je heel gemakkelijk voorkomen. Hier zijn verschillende tips voor. Sowieso moet je nooit je vagina wassen met zeep. Beter is om enkel lauw water te gebruiken. Ook moet je je tampons of maandverband snel vervangen. Ga je naar de wc? Veeg het dan van beneden naar boven af, zodat de bacteriën van je darmen niet in je vagina terecht zullen komen. Pas tevens op wanneer je naar bed gaat met iemand. Het is beter alleen seks te hebben wanneer je vochtig bent. Vrijen met een droge vagina kan namelijk een schimmelinfectie tot gevolg hebben.

We hopen dat we je met bovenstaande tips hebben kunnen helpen. Wees verstandig en behandel je infectie en voorkom erger!